Nijntje slaaptrainer

Een baby in huis kan zijn ouders behoorlijk korte nachten bezorgen, dat weet iedereen. Toch hoopt elke kersverse mama of papa dat eenmaal hun baby uitgegroeid is tot een flinke peuter zij weer van een zalig lange nachtrust kunnen genieten. Helaas staan heel wat peuters al voor dag en dauw aan het bed van hun ouders om enthousiast aan de dag te beginnen.

Nijntje slaaptrainerDe Nijntje slaaptrainer is een prima hulpmiddel om je peuter spelenderwijs duidelijk te maken wanneer het tijd is om te slapen of wanneer hij uit zijn bedje mag komen. Nijntje is bij heel wat peuters bijzonder populair en je kleintje zal hem dan ook vlug als zijn slaapvriendje gaan beschouwen. Als Nijntje zijn oogjes dicht heeft zal je kleintje zich nog wat moeten bezighouden in zijn bedje, als Nijntje zijn oogjes open heeft, mogen mama en papa ook gewekt worden. De Nijntje slaaptrainer is zowel in een grijze als in een kleurrijke versie beschikbaar. Maak bij het instellen van de klok je peuter ook meteen duidelijk dat hij stilletjes moet zijn, zodat Nijntje niet te vroeg wakker wordt. Op het voeteneinde van het bed van Nijntje staat een grote klok, aan de zijkant staat het display dat het tijdstip van ontwaken aanduidt. Deze slaaptrainer kan ook als lampje gebruikt worden.

Nijntje slaaptrainer – de voordelen

 • Nijntje slaaptrainerDe gekleurde versie heeft de typische Nijntje-kleuren die deze slaaptrainer voor peuters heel aantrekkelijk maakt.
 • De typische Nijntje-stijl is heel eenvoudig.
 • De slaaptrainer is heel gebruiksvriendelijk en heel makkelijk in te stellen.
 • Het is een heel functionele slaaptrainer die ook een wekkerfunctie en een nachtlampje heeft.
 • Je kan het toestel met of zonder geluid laten werken. Als je de slaaptrainer niet als wekker gebruikt, zal je kleintje dus ook niet door het geluid gewekt worden. Heb je het geluid ingeschakeld, dan wordt je peuter wakker met een leuk muziekje.
 • In vergelijking met andere slaaptrainers is dit toestel niet duur.

Nadelen

 • Het mechanisme van de oogjes van Nijntje werkt soms niet goed, waardoor hij op verkeerde tijdstippen de oogjes open of dicht heeft.
 • De slaaptrainer werkt enkel op batterijen.
 • Als het donker is, kan je moeilijk zien of de oogjes van Nijntje open of dicht zijn.
 • De wekker heeft geen snooze-functie.
 • Batterijen worden bij aankoop niet meegeleverd.
 • Als de slaaptrainer dicht bij je peuter staat, kan hij zelf de oogjes open en dicht doen.

Nijntje slaaptrainerDoor het typische Nijntje-thema is de slaaptrainer bijzonder geschikt voor peuters. Voor oudere kinderen is dit thema misschien wat te kinderachtig, maar deze kinderen kunnen dan wel weer de klok meevolgen op het voeteneinde van het bed. Het nachtlampje zorgt er dan weer voor dat kinderen die zich niet zo goed voelen in het donker, ook zonder zorgen kunnen slapen. Voor ouders die graag ook op vakantie van een zalige nachtrust genieten is het een bijzonder makkelijk toestel om mee te nemen. Dit gebruiksvriendelijke toestel kan ook makkelijk mee als je peuter gaat slapen bij oma en opa.

De makers van de Nijntje slaaptrainer

Zoals bijna iedereen wel weet werd Nijntje ontworpen door Dick Bruna. Niet alleen de boekjes en de filmpjes van Nijntje zijn bij heel wat Nederlandse kinderen bijzonder geliefd, maar er zijn ook heel wat andere leuke Nijntje-producten op de markt.

Leave a Comment