Test: Slaaptrainer Sam van Zazu-Kids

Dansen jouw kinderen ‘s morgens om 5 uur op je bed? Zou je graag wat langer in bed blijven liggen, zonder wakker gemaakt te worden door zoon of dochter? Een slaaptrainer leert je kinderen wanneer ze mogen opstaan en wanneer ze nog in bed kunnen blijven. Zazu Kids heeft een nieuwe versie van de schattige slaaptrainer Sam op de markt gebracht. Wij van Slaaptrainer.net mochten hem testen.

Sam slaapt nog. Nog even blijven liggen dus.

Rood, oranje, groen

De slaaptrainer Sam van Zazu-Kids is een schaap dat zijn oogjes dicht heeft als het tijd is om te slapen en zijn ogen open doet, zodra het tijd is om op te staan. Het display bestaat uit een analoge en digitale klok. Deze licht rood op als het slapenstijd is, oranje als het bijna tijd is wakker te worden en groen als het Sam zijn ogen open doet. Onze dochter van vier had meteen het concept begrepen. Vooral het sluiten van de ogen, spreekt tot de verbeelding.

Wat kan de slaaptrainer allemaal? Je kunt instellen wanneer Sam zijn ogen dicht moet doen en wanneer Sam zijn ogen weer open moet doen. Ook kun je een bepaalde tijd instellen, waarop Sam gaat slapen. Dit is handig voor een middagslaapje. Dit is dan het teken voor je kind dat hij op mag staan en/of papa en mama mag wekken. Voor de wat oudere kinderen is er een wekkerfunctie met drie verschillende alarmgeluiden.

Eenvoudige bediening

Het instellen van de slaaptrainer is relatief eenvoudig. Het menu spreekt voor zich, maar het is goed de korte gebruiksaanwijzing door te lezen – vanwege de vele handige opties – zoals het vergendelen van het menu. Ook is er een korte demo-versie, die je de functies van de slaaptrainer toont. Het instellen gaat via knoppen rondom de klok. Dit zijn “touch”-knoppen, je hoeft alleen maar aan te raken. Dit is even wennen, maar als snel heb je door waar je precies moet drukken. En: Eenmaal ingesteld, hoef je hem niet weer opnieuw in te stellen voor de volgende dag. De icoontjes van het menu spreken voor zich, met de knoppen boven en onder navigeer je door het menu, met deze knoppen kun je ook de tijd en andere functies instellen.

Sam de slaaptrainer is groter dan verwacht.

Het kan ook aan onze eigen incompetentie liggen, maar toen wij de slaaptijd en wektijd opnieuw wilden instellen, ging Sam midden op de dag slapen – terwijl we de slaaptijd om 19.30 hadden ingesteld. Wij hebben toen de slaaptrainer gereset door een knop aan de onderkant. Zo konden wij hem opnieuw instellen. Dit is ook handig als je even niet meer weet hoe je de slaaptrainer moet instellen. Als je Sam weer aandoet, dan loopt hij je automatisch door de instellingen heen.

Groot

We waren verrast hoe groot de slaaptrainer is. Dit komt op afbeeldingen op het internet niet goed over. Hierdoor is het display groot genoeg om de tijd goed af te lezen. Het heeft een goede helderheid, zodat je de wekker ook als klok kunt gebruiken. Zo leren je kinderen ook nog klokkijken. De slaaptrainer loopt op 4 AA-batterijen, maar je kunt hem ook via een USB-kabel en een adapter op het stopcontact aan sluiten. De adapter is overigens niet meegeleverd.

Conclusie

Mocht je op zoek zijn naar een slaaptrainer voor je zoon of dochter, dan is Sam van Zazu Kids een uitstekende keuze. De bediening is eenvoudig en later ook als wekker te gebruiken. Het schaap Sam ziet er schattig uit en spreekt tot de verbeelding. Een aanrader!

De slaaptrainer is onder andere bij Bol.com te verkrijgen.

Leave a Comment