Slaaptrainer voor kinderen vanaf 3 jaar

Voor kinderen vanaf drie jaar is een goede nachtrust heel belangrijk. Dit is niet alleen nodig voor hun algemene ontwikkeling, maar in de kleuterklas staan hen immers elke dag weer spannende avonturen te wachten die hen behoorlijk moe kunnen maken. Vanaf deze leeftijd moeten kinderen niet alleen vroeg naar hun bedje, maar zullen ze ook op tijd moeten opstaan voor een nieuwe boeiende dag op school. En hierbij is een slaaptrainer uiteraard een prima hulpmiddel.

Slaaptrainers geschikt voor kinderen van 3 jaar

Kidsleep Kidklok

Voor kinderen ouder dan drie jaar is de Kidsleep Kidklok een ideaal toestel. Als het bedtijd is licht een afbeelding van een slapend kindje op, is het tijd om op te staan, dan licht een spelend kindje op. Bovendien heeft dit toestel ook een prima wekkerfunctie en wordt er een grote klok voorgesteld zodat wat oudere kinderen hierop kunnen aflezen hoe laat het is. Bijzonder leuk aan deze kinderwekker is de snooze-functie.

Nijntje

Bij het slapengaan doet Nijntje zijn oogjes dicht, meteen ook tijd voor je flinke kleuter om het voorbeeld van Nijntje te volgen. Je kan dit toestel zo instellen dat een leuk muziekje gaat spelen wanneer het tijd is om op te staan. Nijntje is klaar voor een nieuwe dag en met veel enthousiasme zal ook je kleuter aan een nieuwe dag beginnen. Wat is er immers leuker dan gewekt worden door zijn of haar favoriete stripfiguur?

Voor kinderen vanaf drie jaar is een slaaptrainer niet alleen een prima hulpmiddel om op tijd te slapen, maar zullen zij door het vrolijke geluid van de wekker ook met een goed humeur aan een nieuwe dag beginnen.

Slaaptrainer voor kinderen vanaf 2 jaar

Naarmate baby’s ouder worden nemen de nachtelijke voedingen af en hopen vele ouders dat ze voortaan van een zalig lange nachtrust zullen kunnen genieten. Voor velen onder hen blijft het echter bij dromen. Zodra een peuter ’s morgens zijn oogjes opent gaat hij er immers vanuit dat de nieuwe dag al van start kan gaan. Eigenlijk is dit helemaal niet zo vreemd want peutertjes hebben er helemaal geen idee van hoe laat het is. Een slaaptrainer is voor hen dan ook een ideaal hulpmiddel om dit te begrijpen.

De beste slaaptrainer voor 2 jarigen

Nijntje

Bij Nederlandse peutertjes is Nijntje bijzonder populair. Jouw peutertje zal Nijntje dan ook meteen als zijn of haar ideale slaapvriendje beschouwen. Met deze slaaptrainer kan je je kleine rakker duidelijk maken dat het tijd is om te slapen als Nijntje haar oogjes dicht heeft en dat hij pas om mama of papa mag roepen als Nijntje haar oogjes open heeft. Als Nijntje wakker wordt doet zij geruisloos haar oogjes open zodat je kleine spruit hier niet wakker van wordt mocht deze beslissen dat de nacht best wel wat langer mag duren.

Kidsleep slaaptrainer

Deze kinderwekker werkt met plaatjes waardoor je peuter weet wanneer het tijd is om op te staan of wanneer hij nog wat in zijn of haar bedje moet blijven. Als er nog wat geslapen moet worden, licht een nachttafereeltje op waarbij een konijntje of koetje slaapt. Als er aan een nieuwe dag mag begonnen worden is het dagtafereeltje verlicht. Dit toestel kan ook perfect ingesteld worden voor een middagdutje.

Met een kinderwekker weten peutertjes meteen of er al met veel enthousiasme aan een nieuwe dag mag begonnen worden of als ze nog eventjes in hun bedje moeten blijven.

Slaaptrainer baby

Baby’s kunnen al een verschil aanvoelen tussen dag en nacht. Toch laten heel wat baby’s juist ’s nachts van zich horen. Een van de oorzaken hiervan kan natuurlijk zijn dat hun maagje knort. Een andere oorzaak hiervoor is vaak dat ze zich niet rustig voelen alleen in hun donkere kamertje. Hierbij kan het lichtje van een slaaptrainer dan ook een oplossing bieden.

Eigenlijk is een baby nog te klein om een kinderwekker te gebruiken om hem of haar duidelijk te maken wanneer het tijd is om te slapen of wanneer er mag opgestaan worden. Dit betekent echter niet dat een slaaptrainer nutteloos is in een babyslaapkamer. Integendeel! Door hun schattige design staan vele toestellen niet alleen bijzonder mooi in een kinderkamer, de meeste modellen hebben ook een ingebouwd nachtlampje zodat baby zich nooit meer bang hoeft te voelen in het donker. Bovendien komt zo’n nachtlampje goed van pas wanneer mama of papa ’s nachts een flesje geeft en niet het grote licht wil aanknippen.

Passende slaaptrainers voor baby’s

Philips Sleeptime

Al meer dan zeventig jaar is Mickey Mouse zowel bij baby’s als oudere kinderen bijzonder geliefd en zelfs heel wat volwassenen zijn er helemaal gek op. Philips heeft dan ook deze beroemde muis uitgekozen als thema voor de Philips Sleeptime. Dit toestel is niet alleen bijzonder geschikt als kinderwekker, maar doet ook uitstekend dienst als nachtlampje. Door de speciale LED-technologie is dit nachtlampje niet alleen bijzonder zuinig in gebruikt, maar het lampje kan ook de hele nacht branden, zonder dat het toestel te warm wordt.

Zazu Sam

Door het LCD-scherm waarover dit toestel beschikt, kan ook deze kinderwekker perfect dienstdoen als nachtlampje. Dit toestel kan de hele nacht een zacht licht verspreiden, maar heeft ook een timer-functie die kan ingesteld worden op vijf, vijftien of dertig minuten. Zazu Sam bestaat in verschillende zachte kleuren, zodat ook dit toestel prachtig staat in elke kinderkamer.

Niet alleen voor peuters en kleuters is een kinderwekker op hun kamertje fijn, ook baby’s kunnen aan deze leuke slaapvriendjes heel wat plezier beleven.

Slaaptrainers aanbieding

Vele ouders dromen van een zalige nachtrust, maar vaak denken kinderen daar helemaal anders over. Zodra hun oogjes opengaan beginnen zij vol enthousiasme aan een nieuwe dag. Als ouders is het niet altijd even makkelijk om zoon- of dochterlief duidelijk te maken dat het nog geen tijd is om op te staan. Met een slaaptrainer op hun kamertje weten kinderen voortaan perfect wanneer het tijd is om op te staan of wanneer ze nog wat moeten blijven liggen.

Dit handige hulpmiddel maakt kinderen duidelijk wanneer ze moeten slapen en wanneer ze mogen opstaan. De meeste van deze toestellen zijn ook uitgerust met een nachtlampje en een wekker. Zo weten kleine kinderen niet alleen wanneer ze nog wat in hun bedje moeten blijven, maar kunnen oudere kinderen door deze kinderwekker ook gewekt worden wanneer het tijd is om op te staan. Bovendien worden kinderen door het nachtlampje gerustgesteld als ze bang zijn in het donker. Fabrikanten hebben verschillende soorten van deze toestellen in de aanbieding. Sommige van deze kinderwekkers werken met een tafereeltje dat aangeeft of het dag of nacht is, andere stellen een figuurtje voor dat zijn oogjes open of dicht heeft.

Slaaptrainers in de aanbieding:

Zazu Sam

Dit slaapvriendje stelt een schaapje voor dat zijn oogjes gesloten heeft als je spruit nog wat moet blijven liggen en geruisloos zijn oogjes opent als je kleintje mag opstaan. Sam beschikt bovendien over een lichtje dat verandert van kleur. Is het lichtje blauw, dan is het bedtijd, is het lichtje groen dan mag je rakkertje uit zijn bedje komen. Bijzonder leuk zijn ook de bewegende sterretjes die je kleintje duidelijk maken hoe lang het nog duurt vooraleer hij uit zijn bedje mag komen.

Kidsleep slaaptrainer

Deze kinderwekker werkt met plaatjes van dag en nacht. Moet er nog wat geslapen worden, dan licht het tafereeltje op van een konijntje of koetje dat slaapt. Mag er opgestaan worden dan licht het bovenste plaatje op waarbij het diertje vrolijk rondloopt. De Kidsleep is ook makkelijk in te stellen voor een middagdutje
Vele kinderen beschouwen een kinderwekker als een slaapvriendje waardoor ze niet alleen langer, maar ook rustiger slapen. Dus niet alleen goed om een peuter een zalige nachtrust te bezorgen, maar ook een zalig lange nachtrust gegarandeerd voor de ouders!

Op welke leeftijd beginnen met een slaaptrainer?

Heel veel ouders droomden al langer van een toestel waarmee ze hun kleine spruit met een druk op de knop kunnen doen slapen. Zo’n toestel zal uiteraard altijd ‘wishful thinking’ blijven, maar een slaaptrainer komt toch al aardig in de buurt van zo’n wondertoestel. Met dit apparaat kunnen ouders hun kleintje immers op een eenvoudige en aangename manier duidelijk maken wanneer ze moeten slapen of wanneer ze mogen opstaan. Heel wat kinderen staan veel te vroeg op en dat is echt geen kwade wil. Een kind heeft immers nog niet hetzelfde tijdsbesef als volwassen en moet begeleid worden in het begrijpen hiervan.

Vanaf welke leeftijd kan een slaaptrainer gebruikt worden?

Door de vele mogelijkheden van een kinderwekker staat op het gebruik hiervan geen echte leeftijd. Zo kan je dit toestel perfect voor zuigelingen gebruiken. Veel baby’s zijn helemaal in de band van zo’n vrolijk gekleurd toestelletje in hun kamertje. Bovendien hebben de meeste kinderwekkers ook een ingebouwd nachtlampje zodat zuigelingen niet alleen rustiger kunnen inslapen, maar bij het ’s nachts wakker ook niet schrikken van een donkere kamer.

Voor peuters en kleuters is het dan weer het ideale hulpmiddel om hen duidelijk te maken wanneer het bedtijd is en wanneer er een nieuwe dag aanbreekt. Als hun slaapvriendje zijn oogjes dicht doet, zullen peutertjes graag het voorbeeld van dit vrolijke vriendje volgen en als hun favoriete figuurtje de oogjes open heeft, weten ze meteen dat ook zij mogen opstaan. Hetzelfde geldt voor de kinderwekkers die met een dag- of nachttafereeltje werken: licht het nachttafereeltje op dan beseffen peuters dat het tijd is om te slapen, is het dagtafereeltje met een spelend kindje verlicht, dan mogen ook zij uit hun bedje te komen.

Ook oudere kinderen kunnen best nog genieten van zo’n kinderwekker. Eenmaal ze op tijd moeten opstaan om naar school te gaan, is het altijd leuker om met een vrolijk liedje gewekt te worden dan met het oorverdovende geluid van een klassieke wekker. Bovendien kunnen de meeste toestellen ook gebruikt worden als leeslampje zodat ze nog eventjes in hun favoriete strip kunnen kijken.

Conclusie

Alhoewel de meeste slaaptrainers niet goedkoop zijn, zijn deze toch het geld meer dan waard. Deze toestellen hebben immers verschillende functies waardoor kinderen er jarenlang kunnen van genieten. Kinderwekkers bezorgen niet alleen kinderen een rustige nacht, maar ook ouders kunnen met dit hulpmiddel genieten van een zalige nachtrust. Bijzonder geschikt voor alle leeftijden dus!

Werkt een slaaptrainer eigenlijk wel?

Heel veel ouders worden radeloos als hun kleine spruit niet wil slapen. Een goede nachtrust is immers niet alleen belangrijk voor de lichamelijk en geestelijke ontwikkeling van kinderen, maar ook ouders hebben baat bij een rustige nacht. Om ouders wat te helpen bij de moeilijke taak om hun kinderen duidelijk te maken dat ze moeten slapen, hebben fabrikanten, gespecialiseerd in deze materie, een prima hulpmiddel ontwikkeld: de slaaptrainer.

Werkt een slaaptrainer?

Een kinderwekker kan kinderen met slaapproblemen op veel vlakken helpen. Kinderen zullen er niet alleen makkelijker mee inslapen, deze slaaptrainers zijn ook zo ontworpen dat ze kinderen vanaf jonge leeftijd kunnen duidelijk maken wanneer ze op de slaapkamerdeur van hun ouders mogen gaan kloppen. Bovendien hebben de meeste toestellen een ingebouwd nachtlampje en een wekkerfunctie die vooral voor oudere kinderen heel nuttig kan zijn.

Opdat een kinderwekker je kleintje zou helpen met slapen, zal jij, als ouder, hem natuurlijk moeten uitleggen wat de bedoeling van het toestel is. Uiteraard zal je kleintje dit toestel door zijn leuke vormgeving bijzonder interessant vinden op zijn kamertje, maar het is uiteraard ook de bedoeling dat hij er gebruik van maakt.
Als het toestel een figuurtje heeft dat zijn oogjes open of dicht doet, leer je spruit dan meteen dat hij hetzelfde moet doen als zijn slaapvriendje. Tijd om rustig te slapen: oogjes dicht. Tijd op om aan een nieuwe dag te beginnen: oogjes open. Als het toestel met tafereeltjes werkt, maak je spruit dan duidelijk dat hij net als de figuurtjes op de tafereeltjes moet slapen of actief bezig mag zijn.

Het ingebouwde nachtlampje helpt vele kinderen om in te slapen en geeft hen een veilig gevoel als ze ’s nachts wakker worden. Bovendien kan dit bij grotere kinderen ook perfect dienstdoen als leeslampje.

Conclusie

Heel wat ouders zijn bijzonder tevreden met dit handige toestel. Het leert kinderen niet alleen wanneer het tijd is om te slapen, maar met een slaapvriendje op hun nachtkastje leren ze ook om wat langer in hun bedje te blijven liggen én vele kleintjes voelen zich door het zachte licht dat dit nachtlampje verspreid bijzonder veilig.