Op welke leeftijd beginnen met een slaaptrainer?

Heel veel ouders droomden al langer van een toestel waarmee ze hun kleine spruit met een druk op de knop kunnen doen slapen. Zo’n toestel zal uiteraard altijd ‘wishful thinking’ blijven, maar een slaaptrainer komt toch al aardig in de buurt van zo’n wondertoestel. Met dit apparaat kunnen ouders hun kleintje immers op een eenvoudige en aangename manier duidelijk maken wanneer ze moeten slapen of wanneer ze mogen opstaan. Heel wat kinderen staan veel te vroeg op en dat is echt geen kwade wil. Een kind heeft immers nog niet hetzelfde tijdsbesef als volwassen en moet begeleid worden in het begrijpen hiervan.

Vanaf welke leeftijd kan een slaaptrainer gebruikt worden?

Door de vele mogelijkheden van een kinderwekker staat op het gebruik hiervan geen echte leeftijd. Zo kan je dit toestel perfect voor zuigelingen gebruiken. Veel baby’s zijn helemaal in de band van zo’n vrolijk gekleurd toestelletje in hun kamertje. Bovendien hebben de meeste kinderwekkers ook een ingebouwd nachtlampje zodat zuigelingen niet alleen rustiger kunnen inslapen, maar bij het ’s nachts wakker ook niet schrikken van een donkere kamer.

Voor peuters en kleuters is het dan weer het ideale hulpmiddel om hen duidelijk te maken wanneer het bedtijd is en wanneer er een nieuwe dag aanbreekt. Als hun slaapvriendje zijn oogjes dicht doet, zullen peutertjes graag het voorbeeld van dit vrolijke vriendje volgen en als hun favoriete figuurtje de oogjes open heeft, weten ze meteen dat ook zij mogen opstaan. Hetzelfde geldt voor de kinderwekkers die met een dag- of nachttafereeltje werken: licht het nachttafereeltje op dan beseffen peuters dat het tijd is om te slapen, is het dagtafereeltje met een spelend kindje verlicht, dan mogen ook zij uit hun bedje te komen.

Ook oudere kinderen kunnen best nog genieten van zo’n kinderwekker. Eenmaal ze op tijd moeten opstaan om naar school te gaan, is het altijd leuker om met een vrolijk liedje gewekt te worden dan met het oorverdovende geluid van een klassieke wekker. Bovendien kunnen de meeste toestellen ook gebruikt worden als leeslampje zodat ze nog eventjes in hun favoriete strip kunnen kijken.

Conclusie

Alhoewel de meeste slaaptrainers niet goedkoop zijn, zijn deze toch het geld meer dan waard. Deze toestellen hebben immers verschillende functies waardoor kinderen er jarenlang kunnen van genieten. Kinderwekkers bezorgen niet alleen kinderen een rustige nacht, maar ook ouders kunnen met dit hulpmiddel genieten van een zalige nachtrust. Bijzonder geschikt voor alle leeftijden dus!

Leave a Comment