Slaaptrainer – ervaringen

Een peuter of kleuter leren wanneer het tijd is om te slapen of wanneer er mag opgestaan worden is niet makkelijk. Jonge kinderen hebben immers nog geen besef van tijd en willen meteen als hun oogjes opengaan vol enthousiasme aan een nieuwe dag beginnen.

Een slaaptrainer kan jonge kinderen helpen om ’s avonds op tijd te gaan slapen en ’s morgens wat minder vroeg op de slaapkamerdeur van mama en papa te gaan kloppen. Heel wat kinderen gaan na verloop van tijd hun slaaptrainer beschouwen als het ideale slaapvriendje dat samen met hen gaan slapen en hen gezelschap houdt als ze ’s morgens nog niet uit hun bedje mogen komen. Slaaptrainers bestaan in verschillende uitvoeringen. Weet je niet goed welke slaaptrainer je moet kopen, dan kunnen de ervaringen van andere ouders je misschien wat op weg helpen.

Babyzoo slaaptrainer – Wekker – Aap | Groen

" rel="nofollow">
  • De Babyzoo slaaptrainer is een eenvoudige slaapwekker die je kindje zelf in slaap kan brengen en wakker maken door 1 druk op de knop. Als aapje gaat slapen gaat de kleine ook slapen.
  • Het is een goede wekker om je kindje te leren uitslapen.
  • Ik vind dit een leuke slaaptrainer voor mijn zoontje. Hij sleept ‘m overal nee naartoe. Wel wat vervelend dat je de analoge en digitale klok apart moet instellen.
  • Leuke wekker en makkelijk in gebruik. Mijn zoontje weet nu precies wanneer hij mag op staan en vindt het reuze interessant allemaal.

Zazu – Pam – Slaaptrainer – Wit / Grijs – Met Bluetooth speaker en nachtlamp functie

" rel="nofollow">
  • De Zazu Pam Slaaptrainer werkt super. Binnen een aantal dagen had mijn zoontje het helemaal door. Bij oranje nog even wachten en bij groen mag hij uit bed. Echt een aanrader!
  • Fijn nachtlampje, heel duidelijk voor een kind wanneer ze op mogen staan. Instellen is heel eenvoudig. Zeker een aanrader!

 

Philips MyBuddy – Slaaptrainer – LED – Blauw

" rel="nofollow">
  • Wij hebben de Philips MyBuddy Slaaptrainer gekocht voor ons zoontje van 4 die doordeweeks niet uit zijn bed te branden is en in het weekend om half 6 naast zijn bed staat. Het nachtlampje (het maantje) vindt hij erg fijn, niet te fel. Met de wekfunctie stel je in wanneer het zonnetje gaat branden en dan mag hij uit bed komen.
  • Het leeslampje is een prettig licht en de lamp wordt niet warm.
  • Nadeel vind ik wel dat er geen echte wekfunctie op zit.
  • Het is een tof nachtlampje voor kinderen. Ons eerste lampje gaat al bijna 5 jaar mee.

Tot slot

Een slaaptrainer helpt je kindje om ’s avonds graag naar zijn bedje te gaan en maakt op een speelse manier duidelijk wanneer het ’s morgens nog even in zijn bedje moet blijven. De meeste slaaptrainers zijn voor ouders makkelijk in te stellen, maar zijn perfect bestand tegen prutsende kleine vingertjes.

Leave a Comment