Kidsleep slaaptrainer

Elke ouder kent het probleem wel: je peuter is voor dag en dauw wakker en verwacht van mama en papa dat ze met evenveel enthousiasme vroeg aan de dag beginnen. Ouders genieten echter liever van een zalig lange nachtrust en dromen ervan dat ook hun vroege vogel nog eventjes in zijn bedje blijft.

Met de Kidsleep slaaptrainer blijft het niet bij dromen: je kleintje zal voortaan lekker in zijn bedje blijven tot de slaaptrainer aangeeft dat het tijd is om op te staan. Deze slaaptrainer werkt met plaatjes die je peuter duidelijk maken of hij al mag opstaan of als hij nog wat verder moet slapen. De Kidsleep slaaptrainer is beschikbaar in verschillende versies, waarbij een dag- en een nachttafereeltje voorgesteld worden. Als je peuter nog wat moet slapen licht het nachttafereeltje op, als hij mag opstaan licht het plaatje met een actief konijntje of koetje op. Voor het slapengaan stel je eenvoudig de tijd in waarop je kleintje wakker mag worden. Als het tijd is om op te staan, licht het dagtafereeltje geluidloos op. De Kidsleep slaaptrainer kan ook als wekker gebruikt worden. Je kan de slaaptrainer ook zo instellen dat deze gebruikt kan worden om een middagdutje te doen. Deze slaaptrainer heeft ook de functie van een nachtlampje.

Voordelen

 • De leuke plaatjes zullen je kleintje bij het ontwaken meteen doen uitkijken naar wat het konijntje of het koetje aan het doen is.
 • De slaaptrainer heeft een klein display waarop de tijd aangeduid wordt, zodat ouders makkelijk kunnen zien op welk uur de slaaptrainer ingesteld werd.
 • Als je de slaaptrainer als wekker gebruikt, wordt je kind op een rustige manier wakker door zacht vogelgesjirp.
 • De slaaptrainer is meteen ook een leuk nachtlampje waarvan je de lichtsterkte naar eigen wens kan instellen.
 • Ook voor een middagdutje is deze slaaptrainer geschikt.

Nadelen

 • De prijs voor deze slaaptrainer is wat aan de hoge kant.
 • Het display van de klok is erg klein.
 • Als je de slaaptrainer als wekker gebruikt, heeft deze geen snooze-functie en loopt deze dus maar een keer af.
  Deze slaaptrainer heeft geen klok, waardoor deze voor oudere kinderen wat saai is.
 • Het glasplaatje die de tafereeltjes beschermt, valt er makkelijk uit.

De Kidsleep slaaptrainer is vooral geschikt voor jonge peuters. Deze slaaptrainer kan ook perfect als nachtlampje gebruikt worden, zodat dit je kleintje ook zal helpen als het bang is in het donker. Alhoewel er in de productbeschrijving vermeld wordt dat deze slaaptrainer geschikt is voor kinderen tot zeven jaar, is deze door het ontbreken van een klok eerder wat saai voor oudere kinderen. Op een klein display wordt de tijd wel weergegeven, maar enkel digitaal. Toch zullen zowel kinderen als ouders deze slaaptrainer bijzonder weten te appreciëren. Peuters zullen er vooral door aangetrokken worden door de leuke tafereeltjes en ouders zullen voortaan van een zalige nachtrust kunnen genieten. Een prima geschenkje dus voor op de geboortelijst!

De Kidsleep slaaptrainer kan je zowel in gespecialiseerde kinderwinkels kopen als online. Kidsleep is een onderafdeling van Babyandmore, een Nederlands bedrijf dat al sinds 2005 allerhande kinderbenodigdheden verdeelt.

Slaaptrainer Zazu Sam

Een peuter heeft niet hetzelfde tijdsbesef als een volwassen persoon. Zodra hij ontwaakt, gaat hij ervan uit dat er een nieuwe boeiende dag van start mag gaan. Voor hem maakt het helemaal niet uit of het nu vijf uur of acht uur ’s morgens is. Voor ouders mag de nacht beslist nog wat langer duren en velen hopen dan ook op een wondermiddel om hun peuter langer te laten slapen.

De slaaptrainer Sam van Zazu is geen wondermiddel, maar wel een prima hulpmiddel om je kleintje duidelijk te maken of hij al mag opstaan of als hij nog eventjes in zijn bedje moet blijven liggen. Sam is een schaapje dat zijn oogjes dicht heeft als je peuter nog wat moet blijven liggen en zijn oogjes open heeft als het tijd is om op te staan. Je peuter kan trouwens niet alleen voortgaan op de oogjes van Sam, maar ook de kleur van de wekker verandert van blauw naar groen als het tijd is om op te staan. Bovendien heeft de slaaptrainer een aftelsysteem in de vorm van sterretjes dat hem duidelijk maakt hoe lang hij nog in zijn bedje moet blijven. Op de buik van Sam staat ook een grote klok, zodat deze slaaptrainer ook voor wat oudere kinderen als wekker kan gebruikt worden. De Zazu slaaptrainer Sam is beschikbaar in drie kleuren: grijs, roze en blauw. Als je kleintje bang is in het donker, kan deze slaaptrainer ook als nachtlampje gebruikt worden. Sam werkt zowel op elektriciteit als op batterijen.

Voordelen

 • Deze slaaptrainer heeft voor kinderen een heel aantrekkelijk design: Sam is een lief schaapje in zachte kleuren.
 • Men kan de slaaptrainer niet alleen op een bepaald tijdstip instellen, maar ook voor een bepaalde tijdsduur. Sam is dan ook bijzonder geschikt om je peuter een middagdutje te laten doen.
 • De Zazu slaaptrainer kan je ook als nachtlampje en als wekker gebruiken.
 • Ook voor oudere kinderen is deze slaaptrainer nog perfect te gebruiken door de grote klok op de buik van Sam.
 • Het nachtlampje kan je de hele nacht laten branden, maar het heeft ook een timerfunctie die je kan instellen op vijf, vijftien of dertig minuten.

Nadelen

 • De bediening voor het instellen van de tijd is wat omslachtig en de slaaptrainer moet elke avond weer opnieuw ingesteld worden.
 • Het nachtlampje is redelijk fel, zelfs in de laagste stand.
 • Als je de slaaptrainer als wekker gebruikt is het geluid dat de wekker geeft bijzonder stil.
 • Het snoer is wat aan de korte kant.

Als je peuter voor dag en dauw al wakker is, helpt dit slaapvriendje hem om nog wat langer in zijn bedje te blijven liggen. Oudere kinderen kunnen deze slaaptrainer perfect als wekker gebruiken. De Zazu slaaptrainer Sam is dus zowel voor kleine peuters als voor wat oudere kinderen geschikt. Door het kinderslot kan je peuter niet zelf aan de slaaptrainer prutsen. Oudere kinderen die het gebruik van het kinderslot wel al onder de knie hebben, kunnen voor het slapengaan zelf de wekker instellen. Als je peuter mag opstaan, gaan de oogjes geruisloos open, zodat hij er niet wakker van wordt. Hierdoor kunnen zowel de peuter als de ouders nog eventjes uitslapen.

Sam is een product van Zazu kids. Deze Nederlandse firma, opgestart in 2013 door Nynke Bakker en Sven van der Veen, zelf ouders van drie kleine kinderen, heeft ook nog heel wat andere producten in hun assortiment om kinderen, en vooral ouders, te helpen om slaapproblemen op te lossen.