Kidsleep Kidklok Slaaptrainer

Elke ouder droomt van een zalig lange nachtrust. Eenmaal hun baby uitgegroeid is tot een flinke peuter, denken de meeste ouders dan ook dat korte nachten voorgoed verleden tijd zijn. Toch kunnen ook heel wat peuters en kleuters hun ouders slapeloze of bijzonder korte nachten bezorgen.

De Kidsleep Kidklok kan je perfect als slaaptrainer gebruiken, maar is door de grote weergave van de klok en de kleine afbeeldingen van dag en nacht toch eerder geschikt als wekker. Als het tijd is om te slapen licht de afbeelding van een slapend kindje op. Mag je peuter of kleuter al uit zijn bedje komen, dan licht een spelend kindje op. De Kidklok is zowel in een roze als in een blauwe versie beschikbaar. Op de roze Kidklok wordt een meisje afgebeeld, de blauwe Kidklok geeft afbeeldingen van een jongetje weer. De klok geeft niet alleen de tijd aan, maar heeft ook een wijzer in omgekeerde richting, zodat je kleintje kan zien hoe lang hij nog moet slapen. Onder deze klassieke klok wordt de tijd ook nog eens digitaal weergegeven. Het geluid van de wekker kan je zelf instellen en je hebt hierbij de keuze uit drie verschillende alarmgeluiden. De Kidklok kan je op vier verschillende manieren gebruiken: als slaaptrainer, als wekker, als nachtlampje en als snoozer.

Voordelen

 • Het grote voordeel in vergelijking met andere slaaptrainers is dat de wekker een snooze-functie heeft.
 • Er is ook een nachtlampje in de Kidklok ingewerkt dat een bijzonder aangenaam en zacht licht geeft.
 • De tijd wordt zowel op een traditionele klok weergegeven als digitaal
 • Kinderen kunnen zelf aftellen hoe lang ze nog moeten of mogen slapen.
 • Deze slaaptrainer en wekker is bijzonder gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen.
 • De Kidklok werkt zowel op elektriciteit als met batterijen.
 • De wekker heeft drie verschillende geluiden.

Nadelen van de Kidsleep Kidklok

 • Door de kleine afbeeldingen van dag en nacht is de Kidklok meer als wekker dan als slaaptrainer geschikt.
 • Voor kleine peuters is deze slaaptrainer niet echt geschikt.
 • Het design is bijzonder eenvoudig en doet meer aan een wekker denken dan aan een slaaptrainer.
 • De Kidklok is vrij duur in aankoop.

In de productbeschrijving wordt aangegeven dat de Kidsleep Kidklok vooral geschikt is voor kinderen tussen vier en tien jaar. Voor kleine peuters is deze niet aan te raden. De plaatjes van dag en nacht worden vrij klein weergegeven en de nadruk ligt vooral op het lezen van de klok. Voor wat oudere kinderen is het een prima hulpmiddel om zowel een klassieke klok te lezen als een digitale klok. Ook bijzonder leuk aan de klok is dat iets oudere kinderen erop kunnen zien hoe lang ze nog mogen slapen. Oudere kinderen zullen dan ook veel plezier beleven aan deze fraai uitziende slaaptrainer.

Over de makers van de Kidsleep Kidklok

Net zoals de klassieke Kidsleep slaaptrainer is ook de Kidklok een ontwerp van Kidsleep, een onderafdeling van Babyandmore. Babyandmore werd in 2005 opgericht als bedrijf die homeparty’s organiseerde voor kinderproducten. De tijd staat echter niet stil en voortaan heeft dit bedrijf naast een showroom ook een webshop.

Leave a Comment