Werkt een slaaptrainer eigenlijk wel?

Heel veel ouders worden radeloos als hun kleine spruit niet wil slapen. Een goede nachtrust is immers niet alleen belangrijk voor de lichamelijk en geestelijke ontwikkeling van kinderen, maar ook ouders hebben baat bij een rustige nacht. Om ouders wat te helpen bij de moeilijke taak om hun kinderen duidelijk te maken dat ze moeten slapen, hebben fabrikanten, gespecialiseerd in deze materie, een prima hulpmiddel ontwikkeld: de slaaptrainer.

Werkt een slaaptrainer?

Een kinderwekker kan kinderen met slaapproblemen op veel vlakken helpen. Kinderen zullen er niet alleen makkelijker mee inslapen, deze slaaptrainers zijn ook zo ontworpen dat ze kinderen vanaf jonge leeftijd kunnen duidelijk maken wanneer ze op de slaapkamerdeur van hun ouders mogen gaan kloppen. Bovendien hebben de meeste toestellen een ingebouwd nachtlampje en een wekkerfunctie die vooral voor oudere kinderen heel nuttig kan zijn.

Opdat een kinderwekker je kleintje zou helpen met slapen, zal jij, als ouder, hem natuurlijk moeten uitleggen wat de bedoeling van het toestel is. Uiteraard zal je kleintje dit toestel door zijn leuke vormgeving bijzonder interessant vinden op zijn kamertje, maar het is uiteraard ook de bedoeling dat hij er gebruik van maakt.
Als het toestel een figuurtje heeft dat zijn oogjes open of dicht doet, leer je spruit dan meteen dat hij hetzelfde moet doen als zijn slaapvriendje. Tijd om rustig te slapen: oogjes dicht. Tijd op om aan een nieuwe dag te beginnen: oogjes open. Als het toestel met tafereeltjes werkt, maak je spruit dan duidelijk dat hij net als de figuurtjes op de tafereeltjes moet slapen of actief bezig mag zijn.

Het ingebouwde nachtlampje helpt vele kinderen om in te slapen en geeft hen een veilig gevoel als ze ’s nachts wakker worden. Bovendien kan dit bij grotere kinderen ook perfect dienstdoen als leeslampje.

Conclusie

Heel wat ouders zijn bijzonder tevreden met dit handige toestel. Het leert kinderen niet alleen wanneer het tijd is om te slapen, maar met een slaapvriendje op hun nachtkastje leren ze ook om wat langer in hun bedje te blijven liggen én vele kleintjes voelen zich door het zachte licht dat dit nachtlampje verspreid bijzonder veilig.

Leave a Comment